Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

"Ο Τρωικός πόλεμος"

Καταρχήν, καλό μήνα, παιδόπουλα!

Ξεκινήσαμε, στο μάθημα της Ιστορίας μας, την ενότητα του Τρωικού πολέμου!
Ποιος δε γνωρίζει το μεγαλύτερο πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας, που πήρε το όνομά του από την πόλη που νικήθηκε, καταστράφηκε και αφανίστηκε από το χάρτη; Ποιος δεν έχει ακούσει, δεν έχει διαβάσει ή δεν έχει δει διάφορες ιστορίες για τους πρωταγωνιστές του; Για τον Αχιλλέα και τον Έκτορα, τον Αγαμέμνονα και τον Πρίαμο, τον Οδυσσέα και το Μενέλαο, τον Πάρη και την Ωραία Ελένη...
"Ο Τρωικός πόλεμος είναι μια από τις μεγαλύτερες αγάπες στην ιστορία του κόσμου και ένα από τα σπουδαιότερα πολεμικά έπη στην ιστορία του ανθρώπου... Είναι ένα παραμύθι με θεούς και ήρωες, με τον πιο δυνατό πολεμιστή και την πιο όμορφη γυναίκα... Είναι ο μύθος του Δούρειου Ίππου και των χιλίων καραβιών..." Αυτά αναφέρει το National Geographic σε ένα αφιέρωμά του για την Τροία!
Έχει επηρεάσει πάρα πολύ, εδώ και 3.000 χρόνια, ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα πολλά βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά έργα και τραγούδια, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά... να έχουν θέματα από τον Τρωικό πόλεμο και τους πρωταγωνιστές του!
Ας προσπαθήσουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα και μέσα από κάποιες άλλες πηγές, πέρα από αυτές των βιβλίων μας...

Κάποτε, γινόταν ένας γάμος...

........................................................

Εννιά χρόνια πέρασαν και ο πόλεμος ακόμα κρατούσε! Η Τροία δεν έπεφτε!
Το δέκατο χρόνο μάλωσαν ο Αχιλλέας κι ο Αγαμέμνονας...

........................................................

Mετά το θάνατο του Αχιλλέα οι Αχαιοί απελπίστηκαν. Τότε ο Οδυσσέας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: