Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

"Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο"

Καταρχήν, καλή χρονιά σε όλους σας! Να είναι, τουλάχιστον, καλύτερη από την προηγούμενη!

Χθες, δέκα μέρες μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και την έναρξη των μαθημάτων, επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Είδαμε και ακούσαμε από την ξεναγό πράγματα που μάθαμε μέχρι τώρα στην Ιστορία μας και άλλα που θα μάθουμε αργότερα!
Είδαμε γλυπτά και αγάλματα των θεών που επινόησαν και λάτρευαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας! Είδαμε και τους ήρωές τους! Εκείνους που, σύμφωνα με τους μύθους που έπλασαν, έκαναν σπουδαίους άθλους και τους απάλλαξαν από κακούς βασιλιάδες, άγρια θηρία και τέρατα!

Μάθαμε στη συνέχεια και άλλα πράγματα που συνέβησαν πριν από χιλιάδες χρόνια στον τόπο μας! Ακούσαμε για μεγάλους πολιτισμούς που δημιουργήθηκαν σ' αυτό τον τόπο! Για τον Κυκλαδικό, το Μινωϊκό και το Μυκηναϊκό πολιτισμό, που αναπτύχθηκαν (από το 3.000 μέχρι το 1.000 π.Χ., περίπου) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και γύρω από τις Μυκήνες (Πελοπόννησος, Αττική-Βοιωτία) αντίστοιχα! Μάθαμε για τη ζωή τους, για τις ασχολίες, για την τέχνη τους, για τους λόγους που καταστράφηκαν. Αργότερα, όταν θα τους κάνουμε και στην Ιστορία μας, θα μάθουμε και περισσότερες λεπτομέρειες!

Στη συνέχεια, απολαύσαμε τη λιακάδα στον προαύλιο χώρο του Μουσείου! Παίξαμε, χαρήκαμε, κάναμε καινούριους φίλους παίζοντας μαζί τους και γυρίσαμε εξουθενωμένοι στο σχολείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: