Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"Ξημερώνοντας του Αγίου Δημητρίου..."

Μέρα μεγάλη αύριο! Για την Ελλάδα, για τη χριστιανοσύνη, για τη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα!

Για τη χώρα μας και τα "παιχνίδια" των Βρυξελών δε θ' ασχοληθούμε σήμερα από δω πέρα. Δε χρειάζεται να σας σκοτίζω από τώρα για τα προβλήματα που μας (και σας) περιμένουν!

Για τη χριστιανοσύνη ο Αη Δημήτρης είναι από τους Μεγαλομάρτυρες και τους στυλοβάτες της πίστης μας (μαζί με τον Άγιο Γεώργιο)! Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη γύρω στο 280-284μ.Χ., όπου και πέθανε το 303-305 μ.Χ. Ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στο ρωμαϊκό στρατός ως αξιωματικός, έγινε χριστιανός και για το λόγο αυτό θανατώθηκε. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο ναός με το όνομά του πάνω από τον τάφο του. Γιορτάζει στις 26 Οκτωβρίου.

Για τη Θεσσαλονίκη, εκτός από τον παραπάνω λόγο, η αυριανή μέρα είναι κι η (διπλή) επέτειος της απελευθέρωσής της! Πρώτα από τους Τούρκους (26 Οκτω- βρίου 1912) κι έπειτα από τους Γερμανούς (26 Οκτωβρίου 1944)! Δίκαια, λοιπόν, είναι η μέρα της αύριο! Να ήταν και το μέλλον της (όπως κι ολόκληρης της χώρας μας) λίγο πιο αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο...

Υ.Γ. Α, ξέχασα! Εκτός των άλλων, γιορτάζει κι ο πρόεδρος της τάξης μας!
Χρόνια του πολλά...

1 σχόλιο:

Μιχαελα είπε...

Μπραβο σας καλα παιδακια!!