Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

"Καλά Χριστούγεννα, πουλάκια μου!"

Από χθες, λοιπόν, αποχαιρετήσαμε το σχολείο μας και ξεκινήσαμε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας!
Θα τα ξαναπούμε τη νέα χρονιά, στου Γενάρη τις εννιά!

Μέρες που είναι, ας αφήσουμε τα όποια προβλήματά μας για λίγο στην άκρη. Ας φορέσουμε το πιο πλατύ χαμόγελο μαζί με την πιο γιορτινή διάθεση και ας σκεφτούμε το διπλανό μας που είναι σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση κι ας του δώσουμε λίγη χαρά, με όποιο τρόπο μπορούμε!

Όσο έβλεπα το πρωί τις χαρούμενες φατσούλες των παιδιών που ήρθαν στο σπίτι μου να μας πούνε τα κάλαντα (ίδιες μ' αυτές που αποχαιρέτησα -για λίγες μέρες- χθες), τόσο μεγάλωνε η αισιοδοξία μέσα μου ότι υπάρχει ελπίδα!

Μένουν λίγες ώρες για τη Γέννηση του Χριστού.
Εμείς, η Τρίτη τάξη του σχολείου μας (όπως και να 'χουν τα πράγματα, όσο δύσκολα κι αν είναι) θέλουμε, μαζί με τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες μας, να στείλουμε σε όλο τον κόσμο και τις ευχές μας με αισιοδοξία και ελπίδα!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους...

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

"Οι ελιές της γειτονιάς μας!"

Το χθεσινό μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος έγινε έξω από την αυλή του σχολείου μας! Το θέμα "πιασάρικο", τα εποπτικά μέσα ιδανικά, λίγα μέτρα απ' την εξώπορτά μας, ο καιρός ιδανικός, το αποτέλεσμα το βλέπουμε παρακάτω...!




Τελικά, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η βιωματική εμπειρία και η επαφή με τη φύση (ιδιαίτερα για τα παιδιά της πόλης) αξίζει πολύ περισσότερο από πολλά μαθήματα μέσα στην τάξη!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

"Τα στολίδια της τάξης μας!"

Στολίσαμε την πρώτη εβδομάδα του μήνα το δέντρο μας,
στολίσαμε την περασμένη (με τις ζωγραφιές μας) την τάξη μας ,
ας στολίσουμε τώρα και το ιστολόγιό μας, για να γίνει γιορτινό κι αυτό!



Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, σε όλους...